Meer zoals dit in de categorieën: Alpen tours / Rondleidingen / Kajak cursussen / Techniektraining

De Toros vrouwen*kampen

De vrouwen*kampen in één oogopslag


4 t/m 7 juni 2022 voor beginners en gevorderden
12 t/m 15 augustus 2022 voor gevorderden en oude rotten


Dit idee begon toen de Wildwomen on Wildwater Scheuer vroegen of hij een kajakinstructeur kende voor hun bijeenkomst. Dat wist hij en Lotte deed de cursus en ervoer het als iets bijzonders. Sindsdien zweeft het idee van vrouwen*kampen rond en nu bestaat het! Meisjes* peddelen in een klas!

Voel de flow op het slalomparcours in Lienz. | Foto: Claus Kienler

Ok, we willen niet seksistisch zijn of de jongens uitsluiten, maar soms is het gewoon oneerlijk dat de homogene groepen mannen vanzelf ontstaan ​​tijdens het peddelen en daarom hebben vrouwen altijd bewust op zoek moeten gaan naar de homogene groepen meisjes.

Daarnaast zijn er enkele mechanismen die we onnodig achten en die we natuurlijk nooit aan alle vrouwelijke roeiers zouden onderwerpen, maar die niettemin niet kunnen worden ontkend. Zoals de klassieke "eendje-familie-kom-peddel-net-na-mij-beweging" (graag klagen bij de mannen als je ook zo'n cursus nodig hebt!)

Neem contact met ons op en samen kijken we wat voor jou belangrijk is. Iedereen tikt een beetje anders. Jij bent het die het tempo moet bepalen. Tijdens de vrouwenkampen kunnen we volledig inspelen op jouw wensen.

En wat komt er nu? Briefing over de Lieser. | Foto: Lena Schnoor

Het bijzondere aan deze kajakvrouwen*kampen is dat wij meisjes* onder elkaar zijn en zo ervaringen uitwisselen, wat anders slechts in zeer zeldzame uitzonderlijke gevallen plaatsvindt.

Kamp I: Voor beginners en gevorderden

Zelf is de vrouw. Dat is het motto. In een 4-daags vrouwenkamp willen we onze ervaringen als kajakkers overbrengen op beginners in wildwater. Zelf ervaren, uitproberen, angsten onder ogen zien, bespreken en overwinnen staan ​​op het programma in het WO I-II gebied.

Kamp II: Voor oude rotten

Dit kamp is bedoeld voor degenen die al enige peddelervaring hebben en zich al redelijk zeker voelen in WO II-III / III-IV.

We willen een empowermentprogramma aanbieden omdat, helaas, voor veel vrouwen in het bijzonder, het beoordelen van hun eigen capaciteiten, het zelfstandig vinden van een geschikte lijn en natuurlijk betrokken raken bij reddingswerk op de een of andere manier vaak wordt beperkt door mannelijke heldenmoed. "Volg mij gewoon" - er zal geen stijl zijn in deze cursus. In plaats daarvan willen we je strategieën leren om gewoon vol vertrouwen vooruit te peddelen, zelfs als de rivier misschien onbekend is. Hiervoor gaan we bij zomerse temperaturen zeker expres zwemmen, ademoefeningen doen tegen teveel “hoofd” en in een ontspannen sfeer rond het kampvuur of op het draaikolk reflecteren op wat we onderling nog kunnen leren.

Shadow Escape voor het ontbijt. | Foto: Lena Schnoor

Cursus Doelstellingen

Evalueer zelf vaardigheden en vind je eigen lijn.

Wees actief betrokken bij reddings- en bergingsoperaties.

Zelfverzekerd peddelen en eventueel ook zwemmen (alleen voor de hersenen!), angsten zijn vaak irrationeel en toch aanwezig: hoe leer ik ze waar te nemen, te overwinnen en ervan te groeien?

Vloeistofdynamiek: hoe om te gaan met het feit dat vrouwen simpelweg biologisch minder spieren hebben? Macht is niet alles! Als je de flow begrijpt en je gevoel voor de flow ontwikkelt, heb je daar al gewonnen.

Als u speciale verzoeken of suggesties heeft, staan ​​wij hiervoor open!

Plaats

We zullen de locatie van onze kampen in 2022 aankondigen en aanpassen aan het niveau van de groep. Daarom kunt u bij interesse het beste telefonisch of per e-mail contact met ons opnemen.

Kosten

De kosten voor begeleiding, kanotraining en organisatie van de tocht bedragen € 400,-.
Kajaks, peddels en andere uitrusting zijn te huur tegen een toeslag. Accommodatie, transfers en maaltijden zijn niet inbegrepen.

Groepsgrootte

Zoals bij alle kampen en cursussen: maximaal 6 deelnemers per kajakinstructeur.

Scouting van de zwemcursus | Foto: Lena Schnoor

Vereiste voorkennis:

U bent van een gemiddelde fysieke conditie en kunt zwemmen.

Laat ons weten wat je niveau is en we zullen het kamp zo organiseren dat iedereen waar voor zijn geld krijgt.

Eventuele gezondheidsbeperkingen, ziektes of allergieën moeten vooraf aan de cursusleider worden doorgegeven.

Aankomst en logistiek:

Aankomst moet onafhankelijk worden georganiseerd. Lokale transfers gedeeld met de groep.

Registreer en ga!

Nieuwsgierig geworden naar onze vrouwenkampen? Heb je nog vragen of wil je je direct aanmelden? Stuur ons dan een e-mail, bel of schrijf een WhatsApp of signaleer een bericht naar onderstaand nummer zodat wij u terug kunnen bellen.

, , , , , markiert
🌍 Test: Google Vertalen »