Balkan, Hellas, Italia – vårreiser 2024 kan nå bestilles!

Mer som dette i kategoriene: Alpene turer / Omvisning / Padlekurs

Øst-Tirol - hvite vannleirer ved foten av Tauern-breen

Høyt til fjells brenner julisola, vannet er kaldt og grått! Isflommene i Isel skremmer filigranteknikerne blant padlerne. Men hold ut, kamerater! Ingen grunn til å senke hodet og bryte gjennom til Soca med skylapper på. Toros-mannskapet vet bedre! I august og september er Isel og Drau en ekte lekebåtdrøm, pluss Lieser, Gail og Rienz er bare en god times kjøretur unna. Øst-Tirol er det perfekte sensommerområdet i de østlige Alpene.

Alpeleire i Øst-Tirol
Urban lekebåt! Drau i Lienz.

Ringer navn i ørene til fjellklatrere, ringer navn i den forkalkede øregangen til padlere. Großglockner og Großvenediger krever mot og utholdenhet. Isel, Schwarzach og Tauernbach lover eventyr og stor morsom moro. For en tilfeldighet at Øst-Tyrol er praktisk talt forgården til Balkan. Rent kartografisk, selvfølgelig, og bare fra tyskernes ufullkomne synspunkt. Det er ikke tilfeldig at Toros kajakkinstruktører på Isel og Co. allerede tjente sine spor på nittitallet, noen ganger til og med masserte de delikate nesene. Og ubestridelig: å sette pris på området. Derfor nytt i Toros-kursprogrammet: Første fløtevann ved foten av Tauern-breen ved de alpine leirene våre i Øst-Tirol.

Alpeleire i Øst-Tirol
Publikum på Isel.

Og breene er også kjernen i saken. Takket være dem fører de tre mektige vannveiene Isel, Tauernbach og Kalser Bach betydelige mengder vann til sensommeren. I Øst-Tirol kan du fortsatt padle i oktober, når turpinner lenge har erstattet padler i de klassiske alpine områdene. I juni og juli, derimot, smelter den blå av breen så voldsomt at - dessverre ikke blå, men malende grå - bekker gjør veien til dalen. Eller som man også kan si: andre steder er det også hyggelig. I august klarer Isel-vannet seg sakte opp, og vannstanden synker til et drømmenivå. I de nederste strendene fremdeles med smak, i øvre del tekniske, men ikke skrapete. Sånn skal det være!

Virkelig juvet følelse på Rienza. Boofs inkludert.

Og best av alt: Vi går en bedre og utforsker elvene i det store området - forutsatt at det er nok vann. Enten Gail, Möll og Lieser i nærliggende Kärnten eller Rienz-juvet i Syd-Tirol. Et stort antall virkelig verdifulle etapper er lett tilgjengelige fra basecampen i Ainet.

Gail
Alpin ro på øvre Gail.

Overnatting:

Baseleiren, rett ved bredden av Isel i nærheten av Ainet, tilbyr førsteklasses lekebølger de siste kilometerne fra leiren. Elvepartiene i en uke kan nås på 20 til 30 minutter med bil.

Overnatting på det renoverte og utvidet Adventure Park Camping i Ainet (rett ved siden av Ainet Playwave!)

lek løp
Spill elva! Et lite utvalg av de utallige Isel-spillbølgene.

Hvis du er interessert i de alpine leirene våre i Øst-Tyrol, kan du skrive til oss en e-post eller ringe oss hvis du vil. her du kan da bestille etter konsultasjon med oss.

Boof det!
Vasket ut av berggrunnen ved flommene i 2020: Ny dråpe på Gail.
, , , , , , , , merket