Balkan, Hellas, Italia – vårreiser 2024 kan nå bestilles!

Mer som dette i kategoriene: anmeldelser

Kids Stuff – Soul Waterman Kids & Family Kajakker

Test av de hotteste kajakkene for tre til ni år gamle barn: Soul Waterman Mini Me & Soul Waterman Terrible Two inkludert tilbehør – en anmeldelse.

I testen: Eskimo Topo Duo Mk2, Soul Waterman Terrible Two, Spilker Gagi MAX, Jackson Fun 1, Soul Waterman Mini Me og BIC Bobby Boot

Våre utallige tots fra Karlsruhe Kanu Kids er mellom 0 og 8 år, og de fleste av dem er allerede ganske erfarne med kanoturer og hele taxibåtturen. Men når er riktig tidspunkt å starte din egen padlekarriere? Generelt gjelder det samme for padling som i de fleste idretter: Det er lettere å lære i ung alder. Men med hvilket materiale?

For 20 år siden var det fortsatt vanlig å begynne å padle i voksne båter. Dette er praktisk for så vidt som i denne konfigurasjonen tyngdepunktet til en dverg ligger innenfor båtskroget, og til og med en racingkajakk kan knapt slåes om. Først og fremst oppfyller dette selvfølgelig mange foreldres sikkerhetsbehov. En annen fordel: disse båtene er vanligvis allerede tilgjengelige i klubben eller i deres egen båtlager. Ulempe: barna lærer å kjøre rett fram, men ellers ikke så mye mer. Og den morsomme faktoren kan også falle utenfor veien ...

Hvordan padle riktig - emner som å lese strømmer, bruke kanter, snu uten å styre, ikke velte i urolig vann og så videre - ble tradisjonelt sett lært ganske sent, ofte bare når barnet hadde vokst godt inn i sportsutstyret sitt. Til syvende og sist var det ingen passende båter for dverger på lang tid. Selv i den populære Topo Duo glir en 8-åring rundt på setet uten å nøle. 

Så det er på tide for oss å se på noen virkelige innovasjoner som endelig nådde det tyske markedet i 2020: 

Soul Waterman familiebåter

Vi sammenligner Soul Waterman-kajakkene med kjente barne- og familiebåter og så etter det tøffeste testteamet som ble funnet mellom Schwarzwald og den gamle Rhinen: Karlsruhe Kanu Kids! Vi sendte dem til det forræderiske Mecklenburg Lake District og det enda mer åpenbare gamle Rhinen.

Å gå så langt som Corran Addison gjorde i promovideoene sine krever mye tid, empati og sannsynligvis litt dristig. Hvis vi når dette nivået, vil det selvfølgelig være en oppdatering. Dette er imidlertid ikke planlagt ennå, fordi vi kjenner barn som ikke har ønsket å komme på båten på mange år etter en tur på Soca husmorveien.

Generelle testresultater

Det viktigste testresultatet på forhånd: Du kan trygt røyke det gamle ordtaket "Du trenger ikke engang å begynne før 7-årsdagen din".

Testteamet vårt, som består av 100% nybegynnere og ganske unge "gamle hender", tillater omtrent følgende generelle uttalelse for de forskjellige aldersgruppene:

Vannloppene - 0 til 3 år:

Etter vår erfaring har dvergene opptil 3 år det bedre i kanadisk. Enkeltstedet i et par uten potensiell fysisk kontakt med foreldrene gjorde at alle 2-åringer i testen ble uvel etter kort tid.

Innlegg: Children's Stuff - Soul Waterman Children & Family Kayaks - Cover Terrible Two
Unboxing ... er det jul igjen? Hva er der inne? Kjøleposen (inkludert!) Beskytter båten mot UV-lys og insektstreik, lar deg laste ting og mye mer

Vannkassene - 3 til 5 år:

For 4-åringene og noen 3-åringer som «Iggy Pop» skapte bare synet av Soul Waterman Mini Me en sterk reaksjon "Jeg vil, jeg vil, jeg vil .. og prøv det umiddelbart"Stimulus.

I gjennomsnitt, i denne aldersgruppen, oppnås grensene for oppmerksomhet, mot og styrke etter bare 5-10 minutter. Noen av loppene kan ikke åpne spraydekket av seg selv på grunn av utilstrekkelig styrke, så det er bedre å la dem være helt utenfor. Jo bedre svømmeferdighetene, jo mer selvsikker er det første padleeventyret. Varmt vann, gruppeopplevelse og lyse farger (!!!) øker motivasjonen betydelig. Så dette er en god alder å fikse. Den utbredte Bobby Boot (tilgjengelig fra Amazon for € 40 inkludert en padle) ble raskt ordnet opp av barna for padling. Du trenger ikke en doktorgrad. i kjøredynamikk for å føle at det faktisk bare er en flåte med en padleaksel som er altfor tykk. Det var ganske populært i landet som klatre- og lekeapparat.

Vannrottene - 5 til 7 år:

Fra 5-6 år begynner også de første barna å padle lengre distanser. Prinsesse Leia var allerede i en alder av 6 år på jungelelven Moder i sin egen Pyranha Master. Og viktigst av alt, hun hadde det gøy å gjøre det. Vår Zaungast2 med sine 24 kg gikk rett til MiniMe, som om han ville overgå Birgit Schmidts samling av olympiske medaljer. Virkelig rå!

Og vår 6 år gamle tester Chuck-Norris-Mini blir uansett aldri utsatt for utfordringer. Men også han gikk tom for juice på ruten etter å ha padlet Gamle Rhinen i omtrent 30 minutter. Det er bra hvis det er et moderskip å bytte om.

Vann djevlene - fra 8 år:

Det er ingen stopp motiverte 8-åringer uansett. De erfarne fra padlerklanene kjører også noen kilometer oppover elva.

Testkandidat Super-P, som aldri hadde vært i båten før, kunne ikke lenger komme seg ut av Soul Waterman Mini Me. Chaka!

Hold nå på hatten og legg ørene tilbake! De episke surfeøktene for barnehagebarn er kun mulig på Soul Kayaks – Terrible Two. Den forblir enkel å kontrollere, selv uten åre hvis bølgen tillater det. Ellers, med Terrible Two bruker vi en lang havkajakkpadle slik at vi, hvis du er i tvil, fortsatt kan nå vannet over vilt roterende barnearmer og barneårer.

Padlingsteoriens filosofi

Hva den riktige båten for dine egne avkom er, avhenger selvfølgelig også av hvordan du ser på padling selv.

Tilnærming 1: Konkurrentene - det må være raskt

Noen lærer først å gå rett i hurtigbåt raskt, med fokus på å være først i konkurranser. En legitim motivasjon. Ulempe: du blir ikke kjent med variasjonen av padling og naturopplevelsen på vann i bevegelse.

Tilnærming 2: Familievognene - det skal være koselig

Mange barn blir slept i årevis i en voksen båt hvor tyngdepunktet er innenfor det overdimensjonerte skroget. Dette gir en viss passiv sikkerhet, siden de små bare ikke får veltet båtene. Ulempe: de lærer ikke intuitivt hvordan de skal håndtere visse flytsituasjoner, og de føler seg ikke bra med båten. De minste kan padle mentalt og motorisk ganske tidlig, men hvis båten ikke sitter som en god tursko og er dobbelt så tung som føreren, så hjelper ikke selv en hoftebøy.

Tilnærming 3: Montessori-prinsippet - barnet er seg selv

Vi prøver den tredje veien: selvgående padling! I båter som er tilpasset barna. Kantede båter, uten for stort volum. På denne måten kan de lære seg å kantes og stabiliseres på en leken måte på et tidlig stadium. Fra vårt synspunkt spiller det ingen rolle om du skal svømme noen ganger oftere i begynnelsen, selvfølgelig med trygge redningsvester og i behagelig temperert vann! Da lærer du riktig gjenoppretting og redningsteknikker med en gang. Hvis du lærer å mestre båten din på et tidlig tidspunkt, vil du senere mestre neste vanskelighetsnivå tryggere og tryggere.

Det har også blitt vist blant unge mennesker og studenter at de som begynte å lære med kantede lekebåter, til tross for mange svømmere i trygge omgivelser, lærte en passende teknikk mye raskere enn dumplerne i dårlig monterte tyfoner. Eller for å si det med ordene til Chuck-Norris-Mini, etter hans første kantring og re-entry på vannet (i moro 1): “Cool! Jeg er våt! ... Det er gøy! En gang til!". Eller: Vår Zaungast1 klatret vellykket på vannet med Mini Me på eget initiativ på brorens båt (!)! Imponerende manøvre!

Vår overbevisning: Den som lærer båten på denne måten, kan senere kjøre hva som helst, inkludert racerbåter.

K1-båter i den individuelle gjennomgangen

Du kan finne barn i alle slags båter, men svært få tillater lårkontakt som hos voksne. Og få kajakker er smale nok til å padle i samme bratte vinkel som de store og grunne nok til ikke å treffe albuene som barn.

Populære båter som Dagger Axiom 6.9, Wavesport Fuse 35 og Robson Supersonic, med en vektklasse på 30kg+, appellerer til aldersgruppen 9 år og over, så de er mer ungdomsbåter. De fleste andre er ganske enkelt designobjekter fra tegnebrettet eller nedskalerte voksne båter som ser bort fra alle hydrodynamikkens lover. Siden designerne ikke kunne teste disse bollene selv på grunn av kroppsstørrelsen og dvergene ikke kunne beskrive hvor de hang på grunn av mangel på padleteknikk og studier av væskemekanikk, var gode barnebåter en mangelvare ganske lenge tid. 

De få virkelige unntakene kommer fra verkstedene til veterankajakkdesignerne Eric Jackson og Corran Addison, som ønsket å gi sine egne barn fornuftig læringsmateriale:

Soul Waterman MiniMe

I den direkte konkurransen om å "kaste båter på engen og la 10 barn gå på det" vinner Soul Waterman Mini Me klart, selv med vår 10 måneder gamle karate gutt, uansett grunn. Det var ikke engang den rosa utgaven. 

i tillegg Soul Waterman Mini Me i fagene kort, flatt, skarpt, design av det nedre skipet og med en skeg som høydepunkt. På vannet viser det seg at den smale og flate cockpiten er den eneste som gir selv 4-åringer et stabilt grep, akkurat som erfarne padlefarer ønsker seg selv. Sidene og akterdelen av transeptet holdes flatt, så det er ingen problemer med hackede albuer eller tommelen som i de større ungdomsbåtene Supersonic, Axiom etc.

Den uvanlige fotstøtten kan justeres i lengden, akkurat som setet kan justeres i to stillinger.

Hvis skeg utvides, kjører til og med en absolutt nybegynner som på skinner. Siden vi allerede hadde senket Skeg i det gamle Rhinen etter veldig kort tid, viste det seg at en slik MiniMe fremdeles fungerer bra uten Skeg. Vår tilfeldige nybegynner - testpilot Super P (8 år) klarte å kjøre rett fram på få minutter uten instruksjon! Kjevene til de samlede voksne falt ned i rekker mens de så på.

Det skal også nevnes her at dette er enkelt Soul Waterman Paddle Munchkin med sin 20 mm tynne, lengde- og vinkeljusterbare aksel bidrar til rask start, selv i kombinasjon med de andre båtene. Endelig en åre som selv barnehender lett kan gripe.

Soul Waterman Mini Mee Rosa Topp Bot Side
Soul Waterman Mini Me, årgang 2017, av Corran Addison for sønnen Kallix (3 år)

I følge produsenten: Lengde: 142 cm | Bredde: 50 cm | Høyde: 19,5 cm | Volum: 86 liter | Vekt. 8.5 kg | Padlervekt: 14 kg - 30 kg

Jackson Moro 1

Jackson Fun 1 er merkbart større og, spesielt i cockpiten, romsligere. Selv den 6 år gamle Chuck Norris Mini vil fortsatt trenge noen tilpassede mods laget av Ducktape. Men neste år og noen poser med gummibjørn senere, når lårene har vokst inn, blir dette en førsteklasses båt som på ingen måte er dårligere enn de voksne båtene i Fun-serien. Noen 10 til 11 åringer passer fortsatt inn der.

Innlegg: Kids Stuff - Soul Waterman Kids & Family Kayaks - Jackson Fun
Fun 1, årgang 2004, laget av EJ for sønnen Dane Jackson, 5-6 år og oppover

I følge produsenten: Lengde: 159 cm I Bredde: 50 cm I Høyde: 28 cm I Volum: 99 liter | Vekt: 10 kg I Padlervekt: 13,5 kg - 36 kg

Spilker Gagi Max

Spilker Gagi-Max er i direkte sammenligning betydelig større i cockpiten. Til og med 6-åringene går seg vill der inne uten andebånd og liggeunderlag. Totalt sett minner formen om en Topolino som har blitt kjørt over av en lastebil, den har ikke like klare kanter som Fun og Mini Me. Den er bred, men det var fortsatt den eneste båten som rett og slett kantret da den slep bak den kanadiske kanoen da den var tom. Rockeren mangler også litt for pappas smak. Vår røde "Lightning McQueen" tilpassede design Gagi-Max på vannet ble ikke så godt mottatt av barna. Kanskje fordi vi ikke testet den i Ü-8-gruppen.

Innlegg: Barnegreier - Soul Waterman barn & familiekajakker - Gagi Max
Gerd Spilkers Gagi Max, 7 år og oppover

I følge produsenten: Lengde: 186 cm | Bredde: 57 cm | Høyde: 30 cm | Volum: 90 liter | Vekt: 11kg | Padlervekt: 20 kg - 45 kg 

K2 i sammenligning

Soul Waterman Terrible Two Blue Top Bot Side
Soul Waterman's Terrible Two

I følge produsenten: Lengde: 282 cm | Bredde: 68.5 cm | Volum: 371 liter | Vekt ~ 23 kg

Det Soul Waterman Terrible Two går faktisk tom for konkurranse! Det er den eneste som er eksplisitt designet som en foreldre-barn-støvel og ikke designet for to sportsvåpen med overflødig testosteron. Den er nesten en meter kortere enn Topo Duo, Priyon 2B og Dynamic Duo, mye mer manøvrerbar, lettere å håndtere og på mange måter mer komfortabel enn i det minste Topo Duo. 

Sammenlignet med konkurransen, i tillegg til kortere lengde, bør også den sterkere bananformen vektlegges, noe som også resulterer i betydelig større manøvrerbarhet. 

I tillegg til den barnevennlige, fullt justerbare cockpitergonomien i forsetet, er smarte funksjoner de velplasserte håndtakene (på siden!), Plexiglass moloen og de lett justerbare fotstøttene som er kjent fra sjøen og turkajakk. Det er også et skeg her, det eneste spørsmålet er: hva for? Man kan bare forestille seg at på store innsjøer eller store elver når det er et kraftig vindangrep, bryter baugen ut med 110 kg pappa og 10 kg barn. Vi har ikke sett det ennå. Ingen av oss veide 110 kg ... 

Båten er ikke petite, det er rikelig med volum rundt barnet, selv med styrmannen er båten så massiv at man lurer på om ikke 197 cm-padelen kunne være litt lenger. Spesielt fordi du ikke kan starte Powerstroke langt foran uten å kollidere med dvergen.

Søknad Terrible Two

Mens noen korsikanske kløfter allerede har blitt navigert med Topo Duos, er Terrible Two mer sannsynlig designet for barn på bølgende, men ikke for bratte bekker. Fotstøttene fra turområdet bør ikke ta en ekte foss med en uren landing. Hvis du ikke vil brenne dvergen din i en alder av 3 år, vil du sannsynligvis finne din første moro med båten på turklassikere uansett, og deretter havne på Soca etc. på et tidspunkt.

Det er ingen tvil om at denne båten også vil være i stand til å knekke en ikke altfor bratt 4-veis bekk når det gjelder materiale og håndteringsegenskaper. I stedet for dine egne barn, må du kaste deg stunt-dobbelten til den lille Game of Thrones-helten "Tyrion Lannister" for å utforske båtens grenser.

tilbehør

Innlegg: Barnesaker - Soul Waterman barne- og familiekajakker - tilbehør Spronglet & Munchkin
Peak PS Kidz "Sproglet" redningsvest og Kidz spraydekk, pluss Soul Waterman Paddle Munchkin

Som allerede nevnt Barnspaddel Munchkin av Soul Waterman skinner med sin lave vekt og justerbarhet. Men som Bobby Boot-padlen, når den brukes som en spade eller et bredt ord, blir det før eller siden plastavfall - du bør derfor gi dvergene litt forsiktighet i håndtering på et tidlig stadium.

De matchende seg Kidz spraydekk fra Peak PS De passer perfekt og er av høy kvalitet! En spesielt god funksjon er en løkke i bakenden som styrmannen kan bruke til å fjerne teppet i Soul Waterman Terrible Two. 4-åringene hadde problemer med å ta av teppet selv, mens 6-åringene klarte det.

Die Peak PS Kidz Zip redningsvest får den beste skolekarakteren av alle produktene i denne anmeldelsen, nemlig “1+ med stjerne”. Vi tar denne dommen etter å ha testet alt som kunne finnes i Karlsruhe-naustene.

Innlegg: Barnesaker - Soul Waterman barne- og familiekajakker - tilbehør Spronglet
Peak PS Kidz "Sproglet" holder 17 kg kroppsvekt perfekt på overflaten.

Den er ekstremt høy kvalitet og kan tilpasses perfekt til anatomien med hoftestroppene uten å begrense bevegelsen. Hvis du ikke bruker spraydekk, må du feste en annen stropp gjennom skrittet. 4-åringene føler seg også bedre med svømmetrening enn med armbånd. Bevegelsesfriheten er betydelig bedre enn med den riktignok noe billigere konkurransen fra HH, Decathlon etc. 

Alt om pengene

En ekte barnebåt er like kompleks å produsere, selge osv. som en fullvoksen båt. De 10 kg PE spart gjør produksjonsprosessen knapt 20 euro billigere, sier vår rådgivende plastingeniør. De absolutte prisene hindrer derfor trolig også den store utbredelsen av barnebåter i private husholdninger. På den annen side kan investeringen Soul Waterman Mini Me eller Jackson Moro 1 Ledsag et barn over 4-5 år til utstyret videreføres til neste barn. Det fjerde barnet har sittet i Fun 1 siden 2006, og det er ingenting i det bortsett fra overfladiske tegn på bruk.

Som mange leker og høykvalitets barnesykkelhengere, går disse tingene som en utfordringskopp gjennom venner eller til Ebay-annonser. Det er fortsatt ingen bruktpriser på Ebay rubrikkannonser for Mini Me, men det er å forvente at, i likhet med Fun 1, vil bruktprisene forbli høye fordi barna rett og slett ikke har slitasjen til en krasjkonge og mengdene er lave. Mange båter vil trolig også bli en del av klubbens inventar.

BIC Bobby støvel

Ok, nå er en ekte båt fortsatt nesten 10 ganger dyrere enn en BIC Bobby-båt. En Bobby Boot er nok til å fikse det, ikke sant? Hm, sannsynligvis ikke, fordi Bobby Boot hører hjemme i kategorien badeleker, dvs. i konkurranse med oppblåsbare badøyer eller luftmadrasser, som ikke er ment negativt. Tyngdepunktet er altfor langt bak, båten er altfor bred og padleakselen er tykk som en voksen. Sittestilling og hold, samt formen på det nedre skroget, tillater ikke en intuitiv padlebevegelse, som har en tendens til å føre til frustrasjon eller i det minste til uinteresse. Vi har noen få på lager i klubbmiljøet og driftstiden deres er utrolig lav.

Für den Soul Waterman Terrible Two Regelen er: Det er ingen alternativer, og det kan følge deg i et helt tiår hvis du kjøper den til en 3-åring. Den egner seg selvfølgelig også godt som klubbbåt. 20 år gamle Topo Duos går fortsatt over disken for 500 €, så prisfallet for Terrible Two bør forbli håndterlig. Spesielt fordi det for øyeblikket bare er to indirekte konkurrenter på markedet, Prijon 2B og Jackson Dynamic Duo.

Ansvarsfraskrivelse 

Tror du at vi bare vil snakke deg inn i Soul-kajakkene fordi Scheuer gjorde testbåtene tilgjengelig for oss? OK, så er det noen mørkere sider av Soul-kajakker som fortsatt ikke hindrer oss i å anbefale et kjøp. Behandlingskvaliteten er omtrent på Opel-nivå, men vi skulle gjerne hatt Audi. I klartekst: Individuelle skruer var ikke motstandsdyktige mot saltvann, feil skrue ble installert på skeggen, som vi da mistet. I tillegg mistet vi til og med en hel skeg, som sannsynligvis var feilmontert. Problem: skeg går raskt under hvis du setter deg fast i urten. Au! Noen skruer ble ikke strammet ordentlig, hullene på pleksiglasskiltet var litt vakle.

The Terrible Twos skrog hadde et hull i seg og båten hadde en fraktripe. Men det skyldtes nok rederiet. Dessverre ble noen få kanter ikke nøye slipt. Det 2,85 m lange flate gulvet til Terrible Two bøyer seg dårlig på biltaket. Ved flate gulv skyldes dette selvsagt designet. Bunnen kommer i hvert fall ut igjen når båten ligger i sola en stund. Det anbefales å bruke bærehorn, puter og generelt oppbevare det på siden.

Samlet

Soul Waterman Mini MeJackson Moro 1Spilker Gagi MaxBIC Bobby støvelSoul Waterman Terrible TwoEskimo Topo DuoPriyon 2BJackson Dynamic Duo
Lengde142 cm159 cm186 cm117 cm282 cm370 cm372 cm365 cm
Bredde50 cm50 cm57 cm60 cm68,5 cm64 cm69 cm67 cm
volumen86 L99 L90 LSett deg på toppen371 L505 l540 l540 l
Høyde19,5 cm28 cm30 cm
Båtvekt8,5 kg (8,13 kg veid)10 kg11 kg 7,5 kg23 kg (veide 26,5 kg!)30 kg37 kg30 kg
Padlervekt14 kg - 30 kg13,5 kg - 36 kg20 kg - 45 kg<35 kg140 kg180 kg190 kg190 kg
behandlingen****************
****

***


****
Båtform**************
************
Oppmerksomhet på detaljer********************

*******
Egnethet for barn <6 år*************
*****

***


***
Egnethet for barn> 6 år***************
*****

****


****
helhetsvurdering4,74,53,82,1
4,5
3,9

4

På nettet:

Soul Waterman kajakker

Kajakkmagasin 02/2013

Kanomagasin 02/2016

Corran Addisons bakgrunnshistorie i Padler E-Zine 2019

, , , , merket