Mer så här i kategorierna: Allmänna / Kajak kurser

Våra kajakinstruktörer

Vårt team på floden inkluderar paddling vänner med en mängd olika bakgrunder. Det som förbinder oss är kärleken till floderna vi ger dig och passionen att uppleva dem i en kajak (eller annan utrustning för vattensport)! Lusten att smitta andra människor med denna passion finns också i oss alla, så vi hamnade alla på Toros-Outdoors och ser fram emot att träffa dig på kurser och läger på vattnet!

DEN Scheuer

Chefen på humör att förklara Scheuer om Khobitskhali Foto: Vera Niess

Scheuer... alla som känner honom vet att det verkar vara en omöjlighet att fånga den här killen i textform. Med en otrolig entusiasm för verkligen ALLT som har med paddling att göra är Scheuer känd i kajakscenen som en öm tumme. Oavsett om det gäller advokatdagarna, kanottidningsartiklar eller fotoföreläsningar, engagerar han sig, särskilt i det våta, men också när han sitter i det torra en kort stund. 

 Allt började när han var barn på Kocher och Jagst, men eftersom Scheuer är väldigt förtjust i att resa gav han sig ut på upptäcktsfärd i sydost redan innan han studerade geografi: Turkiet, Georgien, hela Balkan, Iran , .... utforskades av honom som topppaddlingsområden (och naturligtvis som gourmetområden) och virvlade upp landet och folket, intrasslade i ett enormt nätverk och så finns det förmodligen inget land i södra Östeuropa där en handfull människor inte har lärt sig att älska och frukta THE Scheuer. Nu när imperiet byggts upp sköter han personligen den preliminära organisationen av lägren, är personligen närvarande på det ena eller andra lägret och sköter i övrigt huvudsakligen butiken. Han försöker också få en överblick över det kaos han skapat. Mer se: historia

Nils

Redan som barn upptäckte Nils sin entusiasm för att paddla på semester i Frankrike med sin pappa. Kommande från långt norr, var träningspassen begränsade till en viltbåt och semestrar. Det var därför han också flyttade till Augsburg för att avancera sin paddlingskarriär. Han gillar att åka något tyngre, men i allmänhet älskar han bara att vara på vattnet, vare sig det är vild eller tam, huvudsaken är blöt! Det största för Nils är soliga playruns med bra nivåer! Han har alltid gillat att inspirera andra att paddla kajak och det är därför han nu är en permanent del av teamet på Toros. Ibland håller han fortet i Toros Shop, men i år kommer du också att se honom i Apenninerna- Albanien- Grekland och alpina läger träffas, såväl som i helgen Kursprogram. När Nils inte paddlar eller ger dig säljråd för den nya torrdräkten är han ute och går med sin hund Gonzo, lagar mat med vänner och gillar att rita.

Lotte

Tillsammans med Chrise lärde hon sig paddla som liten. Även om det var en tydlig stönande fas kunde hon aldrig släppa den och så fort hon slutade skolan åkte hon till Tyrolen som flottguide. Därifrån till Chile och Peru, där hon lärde känna och älska några floder både som flottguide och som kajakpaddlare. Tillbaka i Europa lades albanska läger med Scheuer till forsränningen och kärleken till floderna på Balkan tändes. Så du blir Lotte på lägren i Albanien, Grekland och i Alps träffas, men sedan i år ansvarar hon även för organisation och delvis genomförande av grund- och fortsättningskurserna (kontakt: kanuschule@toros-outdoors.de) Samtidigt gick hon en lärlingsutbildning som Shiatsu-utövare och pluggar till naturläkarundersökningen för att hon en dag ska kunna få fotfäste i det torra.

Stefan

Med Stefan har vi en riktig förespråkare för vattensporter ombord. Han kommer från Niederösterreich och bor nu i Lienz eftersom det inte är så långt från de vackra floderna. Så han är vår expert för Alpina läger i Östra Tyrolen.
I sin barndom gjorde han sina första paddeltag i Wildalpen och ända sedan de två har känt varandra har han och Scheuer matchat varandra när de utforskat okända kanaler. Egentligen civilingenjör för kulturteknik och vattenförvaltning, han är nu mer på vattnet som kajakinstruktör och guide än i näringslivet. Vilket inte talar emot ett kylt ljus i virveln i slutet av turnén.

Chris

Även om vår Chrise arbetar heltid som socialarbetare, har han fortfarande tid att leda läger för Toros på Balkan och i Österrike i flera år nu. Hur han lyckas göra detta är något av ett mirakel och är ett bevis på hans organisatoriska talang, som han som tur är för oss också tillför Toros. Han har själv varit i båten sedan barnsben och efter några år utan båt i sin ungdom kom han ihåg paddlingens tillfredsställande vildhet, levde ut sin passion för vitt vatten först med sin partner och vänner och arbetade sedan som kajakinstruktör och hans pedagogiska färdigheter också att ta med sig till floden. Vad mer han gör vid sidan om, berättar han för dig i år Albanien och Montenegro vid lägerelden.

Ines

Globetrotter Ines har gjort vad vi andra bara kunde drömma om under de senaste årens vinteravstängningar. Började med sin Bulli strax innan pandemin började, hon reste i 2 år med delvis stängda gränser, inklusive Ryssland, Georgien, Azerbajdzjan, Iran. Även på takräcket förstås: hennes öppna kanot och hennes kajak. I början av sin turné frågade Scheuer i Georgien henne om hon ville arbeta för Toros när hon återvände. Och så använder hon sina kunskaper som äventyrslärare och kanotguide, båda på egen knytnäve såväl som vårt Tagliamento och Piave läger. Hon gör också flerdagarsturer på Allier och Loire. Hennes favoritutrustning för paddelsport är kanoten, även den i vitt vatten, men när det blir livligare byter hon också gärna till kajak. Hon älskar yoga & meditation som balans till paddling, övernattning på ensamma grus- eller sandbankar med kvällar runt lägerelden.

Elmar

Entenlochklamm grundkurs

Elmar började paddla för ca 8 år sedan med en extraordinär blandning av motivation, talang och entusiasm. På sin första resa till Albanien med oss ​​(som deltagare på den tiden), efter WW II-III-sektionerna som planerades för lägret, föll han tappert tillsammans med efterarbetets guider i IVer-området. Alltid strålande så fort han kliver ur bilen vid entrén, är Elmar så att säga förkroppsligandet av flodkärlek, vare sig det är tam eller vild. Så självklart är vi väldigt glada över att ha honom ombord som en del av vårt team för de grundläggande och avancerade kurserna så att han kan smitta er alla med sina mycket positiva vibbar! När Elmar inte går kurser för oss är han snickare och nyligen även pappa.

lena

Lena har faktiskt ett eget friluftsföretag. Vi är väldigt glada över att få jobba med henne. I år kommer hon att vara på vårt familjeläger i Osttirol barnomsorg ta över och vid kvinnoläger vara där igen. En sak vet vi i alla fall: hos Lena är det roligt och gott humör som gäller! Om du vill veta mer om henne och hennes företag, besök Lenas företags hemsida elimentu.

vera

Växt upp på platt vatten i Hildesheim, Little Vera tyckte alltid om att åka freestyle, som så många av dem som växte upp norr om den vita korvekvatorn. På insidan blev det för tråkigt för henne och hon bestämde sig för att gå in i den stora vida världen till Nya Zeeland, där hon gick brantare och brantare i det vita vattnet. Det var inte bara en resa - Indien och Nepal följde som destinationer. Nu lite mättad från att vandra runt i världen studerar hon konst i München, spelar i ett band och har naturligtvis arbetat för Toros sedan 2018. Här undervisar hon i grundläggande och avancerade kurser som en djupt avslappnad kajakinstruktör, gör alpina läger och testar paddling runt München och hjälper fortfarande i butiken. Alla vackra butiksdekorationer är också från henne.

Ronny

Tom

roman

             ### # O>O # C /[*****]\ ___ //[Toros]\\ ___ (___>====m=[=====]=m===== =<___) ~~_~~~~__~~.......~~ ( | ) ~ ~__~~~_~~~%%~~ ~_~%%~ (__|__ )~~)) YYI ~~ ___ ~~ ~ ____~_ %% _~~ ))% I %% ~~___ ~~ ~ _~~ ___ _%% % %%% )_ I ~ ~~ ~ ~__~~~ ~~ ~~ __~~ ~~~ _~~ ~ % ))) I ~~~%%%~~__~~ ~ ~~ ~__%%~ ~~%% ))% | || |%P%%~~ || ||% ||| || P ))%%%%| || E | | | % | || E %% | | | | | |%E| | || %%% | | E | %% | | | | % || E % | | | %% | E | | | | | | E | | || | | | || e | %% | | || | | e | | |% || || | e | | | %%| | | || e | | | | | | %%% | | e ( ) | | | | | | || | | _ e ( ) % || || | | | | | \ \ e ( ) % | | | %% | || | \_\ e ( ( ( ) || | | | | \ !! ( ( ) | ||| |( \ ( ) ) % % || % ( ) %3 )% ( ( ( ) ) ( ( ) ) ( ( ) ) ( ) ) ) ( ) ) ( )
🌍 Test: Google Översätt »