Balkan, Hellas, Italia – vårreiser 2024 kan nå bestilles!

Mer som dette i kategoriene: Omvisning / Hellas turer

Hellas i mai - Arachthos-leirene

To elver, fem etapper, en base camp, supplert med dagsturer til drømmebekker i området rundt. Landsbyen Plaka ved utgangen av den mektige Arachthos Canyon ligger i hjertet av utendørs Eldorado Tzoumerka og er den ideelle basen for alle padlere og friluftsutøvere. Enten designet med mye kjærlighet Hotell "Teloneio" eller den på elven Via Natura Camping – i løpet av Arachthos leir du kan oppleve padleferien i den perfekte atmosfæren for deg. Hellas Deluxe!

Grunn nok til at Toros Outdoors er ute og reiser på Arachthos og Co. oftere i fremtiden! I vår ukesleir rett ved inngangsporten til den mektigste canyonen i Hellas er fokus på hygge og komfort. Og ikke bekymre deg: Padling er ikke neglisjert! Faktisk gir mangelen på endring av plassering tid til å utforske området rundt eller starte en ny tur på ettermiddagen. Tzoumerka har mye å tilby, Plaka er den ideelle basecampen. Utvalget av elver og eksisterende infrastruktur er ganske sammenlignbart med de vakreste stedene på Soca og Koritnica.

Inngangen til Kallaritikos-juvet.
Inngangen til Kalaritikos Gorge.
Et sted i solen - frappé og iskrem ved foten av Katarraktis-fossen.
Et sted i solen - frappé og iskrem ved foten av Katarraktis-fossen.

Elvene

Arachthos med sin enorme canyon regnes av mange for å være den beste elven i Hellas. Over 100 kilometer lang bryter den gjennom Pindos-fjellene på vei fra høylandet nær Ioannina til Middelhavet. Over millioner av år dannet vannet dype kløfter med bisarre fjellformasjoner. Klare kilder plasker i bunnen av canyonen, det klare vannet renner på magisk vis ut i elven i slør. 

Teknisk vann med en veldig morsom faktor - i Arachthos Gorge.
Teknisk vann med en veldig morsom faktor - i Arachthos Gorge.

I løpet av de neste dagene skal vi gjøre oss kjent med de lange bølgene fra Krapsi (WW II-III+) og kløftelven Kalaritikos (WW III+). Det hvite vannet i Arachthos renner konsekvent i dype steinete kløfter, men strykene er alltid delt inn i rolige bassenger. Alle etapper er ideelt terreng for teknikktrening og lek i bølger og ruller. Kalaritikos med sin lange kløft er en ekte kongescene som krever solid WW-III kunnskap. Men det samme gjelder her: Vi gjør det mulig for enhver smak. Hvis vannet i den spektakulære juvet er for vilt for deg, kan du gå inn i flåten og navigere trygt gjennom bølgenes tumult.

Drømmeelva Arachthos - her inngangen til Melkeveien.
Drømmeelven Arachthos - her tilgangen til "Melkeveien".

Arachthos alene tilbyr fire seksjoner, to til er Kalaritikos som strømmer inn fra øst. Og best av alt: På Arachthos er vann garantert! Takket være den konstante overføringen av vann fra Aoos-reservoaret, har Arachthos nok vann til å padle selv midt på sommeren. Mange av bildene på denne siden er fra slutten av oktober, da vi reiste rundt Plaka i det beste været og uten en dråpe regn.

Mektige myrvegger i den åpne kløften nedenfor Plaka.
Mektige mergelvegger i den åpne juvet nedenfor Plaka.

Lakmos, Acheloos (WW III) og Voidomatis (WW I-IV) er også lett tilgjengelige fra basisleiren. Etter regn setter vi kursen mot den mytiske Acheron (WW III-IV). Disse elvene ligger innenfor en to timers radius fra Plaka, og også her går vi tilbake til baseleiren til Arachthos Camp om kvelden.

Elva etapper med et blikk

arachthos:

  • fra Krapsi: WW II-III+
  • fra Melkeveien: WW II-III (IV)
  • Great Canyon: WW II-III+
  • fra Plaka: WW II-III+

Kalaritikos:

  • Øvre deler: WW II+
  • Canyon: WW III+, deretter videre gjennom Arachthos Canyon

Lakmos: WW II-III + (IV-)

Acheloos fra Mesochora: WW II-III + (IV)

Acheron: WW III-IV

voidomatis

  • fra springpotte: WW III-IV
  • Avenue of platantrær: WW I-II+

Venetikos, Black Gorge: WW II +

Padling gjør deg lykkelig!
Padling gjør deg lykkelig!


Vår basecamp

Hotel Teloneio i Plaka
Hotel Teloneio i Plaka

Tzoumerka-fjellkjeden, som er opptil 2429 meter høy, skiller de sørflytende elvene Arachthos og Acheloos. Ved den historiske elvekrysset rett nedenfor Arachthos Canyon, ligger landsbyen Plaka rundt den karakteristiske broen. Plaka er inngangsporten til Tzoumerka, mens de regionale hovedstedene Ioannina og Arta er mindre enn en times kjøretur unna. Toros Outdoors basecamp ligger rett ved elven på denne logistisk fordelaktige beliggenheten. Flyreisende når basisleiren i Plaka med leiebil eller offentlig buss. Som de siste årene vil komfortbevisste padlere finne luksuriøs overnatting i Hotell "Teloneio". Siden 2015-sesongen har Via Natura campingplass alle som, til tross for bålromantikken, ikke vil gi avkall på sanitære standarder. Campingplassen og hotellet ligger fem minutters gange fra hverandre. Elvetilgangen rett ved siden av torget er endepunktet for den store Arachthos Canyon, så vel som den kombinerte Kalaritikos/Arachthos-turen. Den tekniske og lekne scenen i nedre Arachthos begynner også på campingplassen.

En rekke naturskjønne og kulturelle severdigheter er lett tilgjengelig fra Plaka. Et nærliggende reisemål er fossene i Katarraktis, de brusende kaskadene i Matsouki og de historiske landsbyene Kalarites og Sirako. Terrengsykler kan leies på campingplassen, raftingturer kan bestilles, og programmet inkluderer også flyvende rev og rappelløvelser. For ikke å glemme: Tzoumerka er et utmerket turmål med gamle muldyrstier, frodige alpine enger og skjulte klosterkirker. 

De siste strykene like før Plaka base camp.
De siste strykene like før Plaka base camp.

Flere bilder og reiseinformasjon om området finner du her Tzoumerka-portrett fra 2013.

Interessert? – Så bestill Arachthos-leiren vår nå! 

, merket