Balkan, Grækenland, Italien – forårsrejser 2024 kan nu bookes!

Mere som dette i kategorierne: Guidede ture

Trebbia & Co – sæsonstart i Appenninerne

Næste dato: 9. til 16. marts 2024

Forårsopvågning i Bella Italia! Mens Alperne kræver en del frost i marts, blæser der normalt en varm vind i de norditalienske Apenniner. Det er ikke kun Caffe Corretto, der varmer dig, nej, Italiens sol kærtegner din ånd. Men kan man også padle der? Men dog, ragazzi! Trebbia og Aveto er sande drømmefloder: klart blåt vand i dybe kløfter. Aldrig svært, men altid smukt. Og fordi vi holder en hel uges ferie, er flere af regionens flodperler på turplanen.

Udsigt fra Pietra di Bismantova over foden ind i Secchia-dalen.

forhistorie

Genert, har du ikke engang haft nok af al padling? Er det ikke nok? For at være ærlig begynder jeg at undre mig. Spørgsmålet om alle år (årtier) nu og da opstår ikke kun for medmennesker. Og så tager jeg mig selv i den kolde, regnfulde december klokken to om natten på motorvejen mod Genova. Bådene på taget, de sovende venner på bagsædet og fulde af forventning om fire dages regnvejr, der padler på den liguriske kyst. Magien ved padling med lave bjergkæder, selvfølgelig hovedsageligt om efterår og vinter, har mig under kontrol. Den næste dag ruller kastanjerne på stien til indgangen. Vandet styrter ikke kun i bæk, men skubber også ud af hver pore af moderjord. Nå, venner, dette er mit hjem!

Trebbia, Aveto & Co - Påske i Appenninerne - Trebbia Solorun
Starter alene: Udforsk Trebbia Gorge som en solo-turné.

Turen

I lang tid har jeg ønsket at vise dig dette smukke sted, som kun ligger fem timers kørsel fra München. Del denne ukendte side af padleområdet Italien med dig. Nu er tiden kommet! Padling på kystbækkene i den sydlige baldakin nær Genova og La Spezia kan ikke rigtig planlægges. Vi har altid strengt timet alle vores ture for kraftig nedbør, hvilket ikke er muligt med uger eller måneder i forvejen. Floderne, der dræner nord til Po-sletten, er helt forskellige: Den kontinentalt udsatte fjederregion tillader normalt et tæppe af sne indtil april, hvilket gør smeltevand sikkert. Afvandingsområderne er også større, hvilket blandt andet kan ses fra de omfattende grusbede, der som mægtige murbrokker baner vejen til det nordlige Italiens livline, Po.

Er på rejseplanen: Enza i Vetto.

Inden floderne bliver grusede i det brede flodslettelandskab, skærer de sig gennem dybe, imponerende kløfter, som sjældent ødelægges af reservoirer på grund af den kraftigt skiftende vandføring i løbet af året. Et rigtigt padleparadis! Stadig strøm, et varieret flodleje med livlige, til tider let blokerede strømfald, vanskelige passager foran stejle mure og gentagne gåture for at se på landskabet. Mens Trebbia baner sig vej gennem bjergene i Emilia Romagna på en fuldstændig ureguleret måde, bremses Avetoens forløb af et reservoir og et omledningskraftværk. Det er en skam med den stenede slugt fyldt med tungt hvidt vand, som er tørt det meste af året. God til padlere i de nedre områder og på Trebbia - kraftværket garanterer en konstant forsyning af vand på det bedste tidspunkt af dagen.

Alle dele af dalen kan nås på en kort køretur fra vores basalejr ved Marsaglia, og det er kun et stenkast til Bobbio, den venlige by i slutningen af ​​bjergene.

Bjerge og hav: Apuan Alperne nær La Spezia stiger over Middelhavet.
, , , , markeret