Balkan, Hellas, Italia – vårreiser 2024 kan nå bestilles!

Mer som dette i kategoriene: Omvisning

Trebbia & Co – sesongstart i Appenninene

Neste dato: 9. til 16. mars 2024

Våroppvåkning i Bella Italia! Mens Alpene krever en del frost i mars, blåser det vanligvis en varm vind i de norditalienske Apenninene. Det er ikke bare Caffe Corretto som varmer deg, nei, Italias sol kjærtegner ånden din. Men kan du også padle der? Men, ragazzi! Trebbia og Aveto er sanne drømmeelver: klart blått vann i dype kløfter. Aldri vanskelig, men alltid vakker. Og fordi vi tar en hel ukes ferie, står flere av regionens elveperler på turplanen.

Utsikt fra Pietra di Bismantova over foten inn i Secchia-dalen.

forhistorie

Sjenert, har du ikke engang fått nok av all padlingen? Er det ikke nok? Vel, for å være ærlig, begynner jeg å lure. Spørsmålet om alle årene (tiårene) nå og da oppstår ikke bare medmennesker. Og så tar jeg meg selv i den kalde, regnfulle desember, klokka to om natten på motorveien mot Genova. Båtene på taket, de sovende vennene på baksetet, og fulle av forventning om fire dager med regnvær som padler på den liguriske kysten. Magien med padling med lavt fjellkjede, selvfølgelig hovedsakelig om høsten og vinteren, har meg under kontroll. Dagen etter ruller kastaniene på stien til inngangen. Vannet suser ikke bare i bekken, men skyver også ut av alle porene av moder jord. Vel, venner, dette er hjemmet mitt!

Trebbia, Aveto & Co - Påske i Appenninene - Trebbia Solorun
Starter alene: utforsk Trebbia-juvet som en solo-turné.

Turen

I lang tid har jeg ønsket å vise deg dette vakre stedet, som bare ligger en fem-timers kjøretur fra München. Del denne ukjente siden av padleområdet Italia med deg. Nå er tiden kommet! Padling på kystbekkene i den sørlige baldakinen nær Genova og La Spezia kan egentlig ikke planlegges. Vi har alltid tidsbestemt alle turene våre for kraftig nedbør, noe som ikke er mulig med uker eller måneder i forveien. Elvene som drenerer nordover til Po-sletten er helt forskjellige: Den kontinuerlig utsatte vårregionen tillater vanligvis et snøteppe frem til april, noe som gjør smeltevann trygt. Opptaksområdene er også større, som blant annet kan sees fra de omfattende grusbedene, som, som mektige rusk strømmer, baner vei til Nord-Italias livline, Po.

Er på turplanen: Enza på Vetto.

Før elvene bryter opp grusen i det brede flommarkslandskapet, skjærer de seg gjennom dype, imponerende kløfter, som sjelden blir ødelagt av magasiner på grunn av den sterkt skiftende vannføringen i løpet av året. Et ekte padleparadis! Jevn strøm, et variert elveleie med livlige, noen ganger litt blokkerte stryk, vanskelige passasjer foran bratte vegger og gjentatte rusler for å se på landskapet. Mens Trebbia tar seg gjennom fjellene i Emilia Romagna på en fullstendig uregulert måte, bremses forløpet til Aveto av et reservoar og et avledningskraftverk. Det er synd med den steinete kløften fylt med tungt hvitt vann, som er tørt det meste av året. Bra for padlere i nedre strøk og på Trebbia - kraftverket garanterer en konstant tilførsel av vann på den beste tiden av døgnet.

Alle deler av dalen kan nås på bare en kort kjøretur fra basecampen vår på Marsaglia, og det er bare et steinkast til Bobbio, den vennlige byen på enden av fjellet.

Fjell og sjø: Apuanalpene nær La Spezia stiger over Middelhavet.
, , , , merket