Balkan, Hellas, Italia – vårreiser 2024 kan nå bestilles!

Mer som dette i kategoriene: Albania turer / Omvisning / Hellas turer

Dype kløfter, flott kino - Fra Albania til Hellas

Venetikos og Voidomatis, Arachthos og Kalaritikos. I Albania den praktfulle Osum Canyon. Wow! En tur for sporty nybegynnere og kjennere. En reise til de vakreste juvene i sør. Bisarre fjellforkastninger, blått vann og en biltur gjennom det ville landskapet i Pindos og Epirus. Ingen topp sportslige prestasjoner, padling og undring i geologiens store kino. Ferier på Balkania med den beste kombinerte utsikten Albania-Hellas leir!

Artikkel: Dype kløfter, flott kino - Fra Albania til Hellas - Osum
Osum - Grand Canyon of Albania

Elvene

Den første turen til Hellas i 2012 blåste oss bort. Så vakker! Så gigantisk vakkert! Så fjernt for oss, på bunnen av et smalt hakk i mors jordskorpe. Vi fortsatte å komme tilbake. Hva kan være mer naturlig enn å ta en titt over grensen. I Albania blir Aoos til Vjosa, sideelver har kuttet dype kløfter i fjellet over tid.

Artikkel: Dype kløfter, flott kino - Fra Albania til Hellas - Bence
Bence-dalen, sørlige Albania.

Vi tar deg med oss. En av de vakreste kløftene i Albania og Hellas, noen kaller dem de vakreste kløftene i Europa. Osum, Bence og kanskje til og med den mystiske Lengarice-juvet. I Hellas også Venetikos og Voidomatis. Fra den komfortable basecampen i Plaka fra Arachthos og Kalaritikos. La oss bli overrasket over hvilken rute værguden anbefaler. Uansett har vi nok erfaring under beltet til å plukke de rødeste kirsebærene.

Innlegg: Dype kløfter, flott kino - Fra Albania til Hellas - Lengarice varme kilder
De varme kildene ved utgangen av Lengarice Canyon.

Turen

starter i den albanske hovedstaden Tirana. Derfra starter vi sør i landet til den veldig klare Bence, som skjærer gjennom en smal dal til Vjosa. Vi tar et bad i de varme kildene ved utgangen av Lengarice Canyon. Er vi heldige, og det spruter nok vann ut av juvet? Hvis ikke, har vi "Grand Canyon of Albania" i Osum og den vannrike Vjosa i nærheten av Permet. Vi når Osum via en eventyrlig passvei. Her er vi glade for å være på vei med våre albanske terrengførere. Et rustikk stopp underveis venter oss på toppen av passet.

Artikkel: Dype kløfter, flott kino - Fra Albania til Hellas - Osum Canyon
I Osum-juvet.

Via den lille grenseovergangen ved Konitsa når vi Voidomatis, hvis blåklare vann renner ut av den mektige Vikos-juvet. Om to dager til padler vi det åpne hvite vannet i Venetikos. Ved foten av Pindus nær Grevena har elvene kuttet store slynger i lag av leire og marmel.

Artikkel: Dype kløfter, flott kino - Fra Albania til Hellas - Venetikos
På Venetikos ved Trikomo.

Et helt annet landskap venter oss i Tzoumerka-fjellene. Arachthos har gravd dypt ned i kalkstein med kløfter som er rike på figurer. Mengden vann er større her, lange bølger og omfattende blokkblokker lar oss leke i bølgene. Over fem dager drar vi til forskjellige etapper fra padlerleiren i Plaka. Den ideelle setting for å finjustere teknikken din mens du nyter det fantastiske landskapet. Etter en deilig middag i Marina og Nikos restaurant kryper vi sliten i soveposen - eller unner oss en varm seng på Hotel Teloneio.

Bidrag: Dype kløfter, flott kino - Fra Albania til Hellas - Drone Arachthos
Fugleperspektiv av Arachthos. | Foto: Flo Smith

Logistikk

Hvis du har fått nok etter ni dagers reise, kan du ta flybussen til Thessaloniki på lørdag, hvorfra forbindelser til alle store tyske flyplasser starter. Siden denne turen ofte involverer... Arachthos Camp I Hvis turen faller sammen, kan du alternativt legge til opptil syv dager med padling til Arachthos og Kalaritikos og fly tilbake fra Preveza. Condor flyr fra Preveza til München, Stuttgart, Frankfurt og Düsseldorf, og det er mulig å ta kajakker på flyet uten problemer.

Bidrag: Dype kløfter, flott kino - Fra Albania til Hellas - Arachthos gud
Arachthos' gud
Innlegg: Dype kløfter, flott kino - Fra Albania til Hellas - Kalaritikos fottur
Fottur på den øverste delen av Kalaritikos. Eventyr!

overnatting

Vi overnatter i ville leire rett ved elven (Venetikos), på enkle campingplasser (Vjosa, Arachthos) eller på gjestehus. I Hellas er dette leiren velkjent blant padlere Via Natura. I løpet av den siste uken kan du alternativt overnatte i Hotell Teloneio mulig. En natt med frokost koster rundt 30 til 40 euro per person. En middag i restauranten koster rundt 15 euro.

Innlegg: Dype kløfter, stor kino - Fra Albania til Hellas - Landsbyen Spileo
Landsbyen Spileo ser majestetisk ut over Venetikos-dalen.
Artikkel: Dype kløfter, flott kino - Fra Albania til Hellas - Kalaritikos Canyon
Teknisk sett - inngangen til Kalaritikos Canyon.
, , , , , , , , merket